Biofeedback / Neurofeedback
Biofeedback; hastanın ağrı, kas gerilimi, beyin dalgaları ve diğer vücut fonksiyonlarının kendisine görünür hale getirerek; gevşeme ve diğer bilişsel kontrol teknikleri denetlemeyi öğreten bilgisayar destekli bir tedavi yöntemidir. Anksiyete, depresyon, duygu-durum bozuklukları, dikkat-hafıza sorunları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, stres, öğrenme ve davranış bozuklukları, migren ve kronik baş ağrıları, uyku bozuklukları gibi hasta gruplarında etkinliği gösterilmiştir. Tedavi özelliğinin yanı sıra sağlıklı bireylerde performans geliştirmeye yönelik çalışmaları da yapılmaktadır.
Kafatası Geçişli Elektriksel Uyarım (TES)
Kafatası geçişli elektriksel uyarım girişimsel olmayan, yan etkisi yok denecek kadar az olan, kullanımı kolay beyin uyarım tekniklerinden biridir. Temel işleyişi uyarılan bölgedeki nöron ağlarına etki ederek nöromodülasyonu sağlamaktır. Depresyon, ağrı tedavisi, inme rehabilitasyonunda var olan tedavilere yardımcı bir tedavi yöntemi olarak veya bilinen tedavilere dirençli hastalarda alternatif bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca sağlıklı bireylerde performans artırımına yönelik çalışmalarda da kullanılmaktadır.
Klinik Uyarılmış Potansiyeller (VEP, SEP, BAEP)
Klinik uyarılmış potansiyellerde, ilgili duyu organlarının sinir iletim yollarında bir hasar olup olmadığı bilgisayar yazılımları ile değerlendirilmektedir. Uyarılmış potansiyeller incelenen duysal sisteme göre isimlendirirler; görsel, işitsel, somatosensoriyel. Başta çeşitli göz hastalıklarının (glokom, ambliyopi, retinitis pigmentosa vs.) ve nörolojik hastalıkların (mültipl skleroz, demiyelinizan hastalıklar, optik nörit, migren vs.) ayırıcı tanısında olmak üzere, metabolik hastalık ve beyin cerrahisini ilgilendiren konularda da bu incelemeler istenmektedir.